Brands

Inspiration til dig

 

Herunder kan du læse lidt om de brands, vi fører i forretningen. Vi har få, men tætte samarbejdspartnere. Til gengæld har vi leverandørbesøg hver måned og får løbende nye stel hjem. På denne måde er der altid nye stel at prøve på, og vi kan følge trends og efterspørgsel med kort varsel. Vi har som regel kun et enkelt stel af hver. Så vent aldrig for længe, hvis du ser noget, du kan lide.

Siden starten af 2020 har vi øget vores fokus på bæredygtige brillestel- og materialer, og i dag er over halvdelen af vores brands bæredygtige med fokus på materialer, genbrug, produktion etc.

Besøg butikken og se flere modeller og det aktuelle udvalg.

Følg os på Instagram og Facebook for at se billeder.

Find os på Facebook her.

Find os på Instagram her

Neubau

Neubau er vores nyeste brand som har stor fokus bæredygtighed. Designet på Neubau er meget fint og minimalistisk, men formår stadig at skabe et råt og maskulint udtryk på herrestellene.

Neubau-stellene er en del lettere end almindelige acetat stel, og det kan man tydeligt fornemme når man holder et af de smukke stel i hånden. Udover letheden er de også allergi-venlige. Farverne træder flot frem i den matte overflade

Neubau er lavet af materialet NaturalPX, og natural3D, som er produceret af castor olie. Vi har både stel i NaturalPX og natural3D. Castor olien der er brugt til brillerne er ikke gmo-modificeret. Da naturalPX er en biobaseret plastik i modsætning til petroleum-baseret plastik, vil det være mindre skadeligt for vores miljø i forhold til mange andre acetatstel, co2-aftrykket vil derfor være lavere. Der er et minimum af materialespild under produktionen. Titianum stellene er lavet af det bedste japanske titanium.

Alle Neubau stel bliver produceret i Østrig, og vi modtager naturligvis stellene direkte fra produktionsstedet.

Sashee Schuster

”At leve er ikke nok. Solskin, frihed og en lille blomst må man ha’” dette citat af H.C. Andersen bruger tyske Sashee Schuster til at beskrive stemningen bag deres brillestel.

Skønhed og håndværk med omtanke for naturen; det er Sashee Schuster i en nøddeskal. Stellene er en hyldest til kvinder, der værdsætter det smukke og feminine i en brille. En brille fra Sashee Schuster skal passe til kvinder, der føler sig som prinsesser – og nogle gange en diva.

Hver brille er unik, da de laves i hånden af mennesker og ikke maskiner. Stellene designes og produceres på egen fabrik i Kinsau, Tyskland. Det er slowfashion på højt niveau og brillestel af højeste kvalitet.

Der bruges udelukkende genbrugs-acetat og vintage-acetat til stellene. Alle stel fra prydes med et naturligt twist i form af eksempelvis fjer fra fasan, fjer fra struds, peberkorn, chiliflager, dild, kornblomster og mange andre skønne materialer, der giver et unikt og særpræget look. Der udvikles hele tiden på modeller, farver og materialer, så det er altid spændende og en fornøjelse at se, hvad Sashee Schuster byder på.

Sashee Schuster er selvfølgelig på listen over vores klimavenlige brillestel, fordi de vægter genbrugs- og naturmaterialer i deres produktion og producerer lokalt på egen fabrik i Tyskland.

Dieter Funk

Dieter Funk er lavet af mænd til mænd. Det er stel med masser af kant og størrelse. Der eksperimenteres med materialer og farver og for at få den bedste og korrekte finish, poleres stellene kun i hånden.

Stellene laves i genbrugs- og vintageacetat, der mindsker produktionens CO2-udslip. Produktionen er forresten lokaliseret i Kinsau, Tyskland. Her sidder super dygtige håndværkere og designer, skaber og finjusterer alle stel i hånden – det betyder selvfølgelig, at der ingen masse- og overproduktion er.

Psssst vi sælger dem også til kvinder, for de er super cool til både mænd og kvinder!

Einstoffen

Einstoffen laver brillestel med tanke på klima og natur – de inkorporerer faktisk naturen i deres brillestel. Derfor finder du stel lavet i træ, sten og carbon blandt andet. Stellene er meget smukke og klassiske i formerne, men materialerne får Einstoffen til at skille sig ud fra mængden – og dermed også dig!

Einstoffen har sin egen træplantage, hvor de planter og dyrker deres egne materialer til de forskellige træstel. På den måde kan de holde øje med, at deres egen filosofi omkring fældning og plantning overholdes. De planter nemlig et nyt træ for hvert træ, de fælder til brilleproduktion.

Einstoffen er et schweizisk prisvindende brand.

Deres værdisæt bygger på kvalitet, bæredygtighed og retfærdighed.

Einstoffen er et multibrand, der, udover brillestel, også designer street wear og armbåndsure. Alle dele med passion og øje for naturen og de råmaterialer, de benytter. Et stel fra Einstoffen er one of a kind, da ikke 2 træer eller 2 sten er ens. Du får et unikt look med en unik brille.

James Ay

Vi fik James Ay i forretningen sommeren 2020 efter en meget kort introduktion fra manden bag brandet. Torben kom nemlig ydmygt forbi og ville vise os et nyt solbrillebrand, han havde skabt sammen med 2 andre. Vi blev fanget af, at det var dansk, bæredygtigt og helt igennem et feel good brand. At de bæredygtige stel også er super cool og vildt flotte er selvfølgelig en ekstra bonus.

Solbrillerne er lavet af plantemateriale, som også kaldes bio-acetat. Det består af protein fra planter, bomuldsfrø og træfibre, hvilket gør materialet 100% nedbrydeligt i naturen. Vi anbefaler på ingen måde at teste følgende, men efterlader du din solbrille i skoven, vil 90% af den være omdannet til naturgasser efter kun 115 dage. Resten omdannes til vand og biomasse. Det er helt vildt fantastisk og går lige i hjertet på os!

Solbrillen kommer i genanvendt læderetui med tilhørende pudseklud lavet ud af genbrugsflasker. Alt bliver samlet leveret i en kraftig æske lavet af genbrugspapir.

Som om alt dette ikke var nok, så arbejdet James Ay også ud fra en tankegang om at vi skal give mere tilbage til jorden, end vi tager. Vi kan ikke blive ved med at tage og bruge flere ressourcer end kloden kan klare. Derfor bliver der også plantet et træ for hver solgt solbrille.

Monkeyglasses

Monkeyglasses var vores første bæredygtige brand her i Stærmose Briller. Det er dansk design lavet af genbrugs- og biomaterialer. Hovedkontoret holder til i København, og vi har et godt og tæt samarbejde med dem. Monkeyglasses’ hovedkollektion er klassiske designs og former i naturlige og afdæmpede farver, der passer til mange ansigter og typer af mennesker. De mellemliggende kollektioner – så som jubilæumskollektionen – udfordrer lidt mere både på faconer og farver og er perfekte til dig, der tør lidt mere i en brille.

Hvert stel fra Monkeyglasses udleder kun 266g CO2 i produktionen. De laves i hånden og er i gennemsnit i hænderne 200 gange inden, de kan sælges. På denne måde sikres den bedste kvalitet, og at brillerne lever op til de krav vi har som forhandler og som forbruger. Alle led af produktionen lever desuden op til de krav FN stiller til produktionsvirksomheder.

Når stellene lander her hos os i Stærmose Briller, modtager vi dem i små papirsposer i stedet for plastik. Med hver brille medfølger et brilleetui, der er lavet i naturmaterialer, som endda er bionedbrydeligt.

Når du vælger et stel fra Monkeyglasses støtter du orangutangerne på Borneo, som er et af de steder i verden, hvor afskovning har store konsekvenser for dyrelivet – og især for orangutangerne. Monkeyglasses er meget passionerede omkring disse aber, og ja har faktisk opkaldt deres firma efter aberne 😊

I samarbejde med Monkeyglasses og Syn for Sagen indsamler vi aflagte briller, der kan få nyt liv i verdensdele med færre ressourcer. Så tænk ikke, at dine gamle briller er bras; de kan skabe livsglæde for et andet menneske på den anden side af kloden.

Hvis du er en klimabevidst forbruger, eller ønsker at gøre en forskel, der hvor det er muligt, så er Monkeyglasses et rigtig godt valg. Der skal helt sikkert nok være et eller flere bæredygtige brillestel med god karma i, der passer til netop dig og din livsstil.

 

Udover ovenstående brands fører vi blandt andet også William Morris, WooW, Titanflex og Humphrey’s.